ŠPUD

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna

Živjeti sa prirodom (Priručnik za preživljavanje)

Blue
    Blue
    Admin

Živjeti sa prirodom  (Priručnik za preživljavanje) Empty Živjeti sa prirodom (Priručnik za preživljavanje)

Post  Blue Tue Feb 24, 2009 12:00 am

Živjeti sa prirodom  (Priručnik za preživljavanje) TigerDM2805_468x472

Ovaj priručnik je pokušaj da se što jednostavnije, što kraće i praktičnije izloži materija koja je sama po sebi prilično kompleksna i obimna. Namjera je da vam pružim osnovne stvari koje je neophodno poznavati za bilo kakvu vrstu boravka u prirodi i tako vam omogućim da osjetite dio zadovoljstva i uživanja koja eto mene, ispunjavaju već godinama.
    Boravak u prirodi, van naselja, je kod nas sve popularniji. Ljudi se upuštaju u tu "pustolovinu" vođeni raznim motivima, kao što su profesija, prinuda (u slučaju rata ili elementarnih nepogoda) ili jednostavno zbog rekreacije. Kakvi god da su motivi u pitanju, više je nego važno poznavati osnovne zakone koje nameće priroda… Sam boravak na čistom zraku nesumnjivo doprinosi čuvanju i jačanju psihičkog i fizičkog zdravlja savremenog čoveka. Ali baš taj "savremeni čovek" je zaboravio kako da živi u prirodi, kako da bude deo nje i kako da je upozna. Zato je i nastao ovaj preko potreban priručnik, da svima onima koji imaju želje, volje i potrebe za boravkom izvan urbanih sredina, omogući da što spremnije i što jednostavnije provedu par dana van "civilizacije" i tako shvate da boravak u prirodi može biti prilično siguran, jednostavan i pun uživanja.
    Navedene činjenice, postupci i saveti u ovom priručniku rezultat su iskustva ljudi koji inače, prirodom poziva ili hobija, mnogo i često borave u prirodi (vojnici, planinari, izviđači, istraživači, lovci, a ima čak i znanja koja potiču od indijanskih plemena), zatim ličnog iskustva i konsultovanja obimne literature. Uložen je maksimalan trud da sve to bude tačno i precizno izneto. Ipak, autor ne može da snosi odgovornost za nezgode nastale nepravilnom upotrebom od strane čitalaca, ili zbog eventualne loše interprentacije iznetih podataka.
    Vama ostaje da izložena iskustva iskoristite na najbolji način i otisnete se u "divljinu" koja je oduvek bila naše prirodno stanište… samo smo mi malo zaboravili gdje nam je i kako predak živio…

Last edited by Blue on Sat Feb 28, 2009 4:10 pm; edited 1 time in total
    Blue
    Blue
    Admin

Živjeti sa prirodom  (Priručnik za preživljavanje) Empty Re: Živjeti sa prirodom (Priručnik za preživljavanje)

Post  Blue Tue Feb 24, 2009 12:06 am

Ako tko hoće da mu pošaljem primjerak ove knjige neka mi se javi privatnom poštom ili na mail:
    spud.forum@gmail.com

Current date/time is Fri Nov 22, 2024 9:45 am